Ön lisans nasıl yazılır

Ön lisans nasıl yazılır
Ön lisans birleşik mi ayrı mı yazılır doğru yazılışı hangisidir, ön lisans ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ön lisans; ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir.

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ön lisans kelimesi, yükseköğretimde iki yıllık lisans programını tanımlamak için kullanılır.

Ön lisans nasıl yazılır

Bu kelimenin “önlisans mı, ön lisans mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ön lisans şeklinde olmalıdır.

✘ önlisans (yanlış kullanım)
✔ ön lisans (doğru kullanım)

Ön lisans cümle içinde kullanımı:

  • Kardeşim gelecek yıl ön lisans eğitimine başlayacak.
  • Arkadaşım geçen yıl ön lisans eğitimini tamamlayarak dikey geçiş sınavına girdi. 

Soru : Yükseköğretimde iki yıllık lisans programını tanımlamak anlamına gelen kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı hangisidir?

Cevap : ön lisans

Kaynak:Eğitim Sistem

10
10
10
10
10
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.