Öğretmen il içi atama bugün açıklanıyor

Öğretmen il içi atama bugün açıklanıyor
Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirmeleri Bugün Açıklanacak

Öğretmenlerin il içi yer değiştirmelerinin takvime göre 20-21 Mayıs 2014 tarihlerinde açıklanması gerektiğini belirtmiş ve bu noktada umutsuz olduğumuza vurgu yapmıştık.

Aynı yazıda; atamalar zamanında yapılsa bile bir çok sorunun öğretmenleri beklediğini belirtmiştik. Bakanlıktan gelen bilgilere göre MEB atamaları bugün açıklayacak. Aslında 20 Mayıs 2014'te gerçekleştirmek üzere çalışma yapıldığı fakat bazı illerde onay işlemleri tamamlanmadığından bunun mümkün olamadığı bilgisine ulaştık.

İl içi atamalarda yetki valiliklerde olduğundan bakanlık sistemden yetkiyi verdiği anda atamalar yapılacaktır. Fakat A ili yaparken B ili yapamayabilir. Yani iller arasında farklılıklar söz konusu olabilir.

Aynı yazımızda;

"Biz bazen uyarmak, bazen uyandırmak bazen de tarihe not düşmek için yazıyoruz. Bu yazı tarihe not düşmek için... Çünkü kervanı yolda dahi düzeltecek yaklaşımı da, anlayışı da, iradeyi de göremiyoruz... Yalancılığı asla kendimize yakıştıramayız, yakıştıranları da kınıyoruz fakat yanılan inşallah biz oluruz. Yeter ki öğretmenler kazansın, eğitim kazansın..."

demiştik. Aynı fikrimize devam ediyoruz.

Her şeye rağmen peşin olarak atamalar zamanında yapılamaz dediğimiz konuda atamaların zamanında yapılacağını peşinen duyururken, yanılgımızdan dolayı özrümü peşinen diliyor, duyarlılık gösteren Müsteşar Sayın Yusuf TEKİN ve İnsan Kaynakları Genel Müdür V. Sayın Hamza AYDOĞDU'ya ve diğer emeği geçenlere (iller dahil) öğretmenler adına peşinen teşekkür ediyoruz...

Ve son cümle olarak diyoruz ki keşke bu atamalar sorunsuz olarak yapılabilse, bunun için gerekli tedbirler alınabilseydi ve tek bir öğretmenin mağduriyeti söz konusu olmasaydı.(!)

Maksut BALMUK

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.