O ve Ö harfi ile başlayan ülkeler

O ve Ö harfi ile başlayan ülkeler
 Gece Editörü
O ve Ö ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca O ve Ö harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir. O ve Ö harfi ile başlayan ülkeler; Orta Afrika Cumhuriyeti ve Özbekistan'dır.

O ve Ö ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca O ve Ö harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir. 

O ve Ö harfiyle başlayan ülkeler ve başkentleri 

  • Orta Afrika Cumhuriyeti Başkenti : Bangui
  • Özbekistan Başkenti : Taşkent

O ve Ö harfiyle başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

Orta Afrika Cumhuriyeti ya da yaygın kullanımı ile Orta Afrika, Afrika kıtasının orta bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Ülkenin sınır komşularını Çad, Sudan, Güney Sudan, Kongo DC, Kongo Cumhuriyeti ve Kamerun oluşturmaktadır.

Özbekistan, resmi adıyla Özbekistan Cumhuriyeti, Orta Asya'da, Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmış bir ülkedir. Özbekistan, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup TÜRKSOY'un üyesidir. 

1120
1607
351
367
431
183
869
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.