Ö harfi ile başlayan meslekler

Ö harfi ile başlayan meslekler
Ö harfiyle başlayan mesleklerin isimleri, meslek çeşitleri listesi. Baş harfi Ö olan meslekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ö harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. A’dan Z harfine kadar meslek grupların isimlerini sitemizden bulabilirsiniz. Bu nedenle bu makalemizde sizler için baş harfi Ö olan meslek çeşitlerinin listesini derledik. Burada yer almayan meslekleri yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

Ö harfi ile başlayan meslekler

  • Öğretmen
  • Öğretim elemanı
  • Öğretim görevlisi
  • Öğretim üyesi
  • Örmeci
  • Ön muhasebeci
  • Ön muhasebe sorumlusu
  • Ön muhasebe yardımcı elemanı
  • Ön büro elemanı
  • Özel şoför

Öğretmen bir bilim dalını, bir sanatı, bir tekniği veya belli bir bilgiyi öğretmeyi kendisine meslek edinmiş kimsedir. Bu mesleğe de öğretmenlik denir. Öğretmenler toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunar.

Öğretim görevlisi, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu olmayan ve özel uzmanlığı gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Doktorasını tamamlamış olanlar ilgili uzmanlık alanında doçentlik sınavına başvurabilmektedir. 

Ön muhasebe, işletmenin günlük ticari hareketlerinden ve firmanın ticari ilişkilerinden haberdar olmak isteyen, firma ortakları ve yöneticilerine yönelik yapılan muhasebedir.

Ön büro elemanı, kuruma gelen danışanları veya müşterileri karşılar, kayıt işlemlerini yapar. Müşterilere sorunsuz bir hizmet verilmesi için çalışır. Ön büro elemanı, diğer birimler ile koordinasyon halinde çalışır ve gerekli iş birliğini sağlar. Ön büro elemanı, sanayi sektörü ofislerinde, turizm tesislerinde, özel eğitim ve danışmanlık ofislerinde bilgisayar ve ofis programlarını kullanarak kayıtları tutar, fatura keser, basit raporları hazırlar, organizasyon işlerini yürütür.

Özel şoförler, birlikte çalıştıkları kişi, aile veya kurumların çalışma prensipleri doğrultusunda etik kurallara ve trafik kurallarına uymak zorundadır. Söz konusu can güvenliği olduğundan, kendi hatasından kaynaklanan kazalar çok ciddi kayıplara yol açabilir. Sorumlu olduğu araçla ilgili görevleri yerine getirme konusunda da hassas olmalıdır.

341
41
25
18
12
6
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.