Nisâ Suresi 69. ayette verilen mesajlar nelerdir

Nisâ Suresi 69. ayette verilen mesajlar nelerdir
Nisa Suresi 69. ayette verilmek istenen mesajlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okurlarımız için oldukça faydalı bir içerikle karşınızdayız. İşte, Nisa Suresi 69. ayetin içerdiği mesajlar…

Kur’an’ı Kerim’in her ayetinde inanan Müslümanlar için ibretler vardır. Nisâ Suresi 69. Ayette verilen mesajlar da yine inanan Müslümanların nasıl bir peygambere iman ettiklerini ve ahiret yurdunda imanlarının karşılığında nasıl bir hayat yaşayacakları ile ilgili önemli mesajlar vermektedir.

Nisâ Suresi 69. Ayette verilen mesajlar hakkında bilgi vermeden önce ayeti gözden geçirelim…

“Kim Allah’a ve peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine lutuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdirler; bunlar ne güzel arkadaşlardır!” (Nisâ Suresi 69)

Ayetlerin nüzul sebeplerine (iniş sebepleri) bakıldığında, ayetler daha bir anlam kazanır. Şevkânî’nin Taberânî, Ziyâ el-Makdisî gibi hadis ilminde önde gelen İslam alimlerinin anlattıklarına göre bu ayetin iniş nedeni şudur;

Nisâ Suresi 69. Ayette Verilen Mesajlar

  1. Kim Allah’a ve peygamberine itaat ederse, Allah kıyamet gününde en güzel şekilde onları mükafatlandırır.
  2. Cennette sıddıklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraber olabilmek için Allah’a ve peygamberine itaat etmek şarttır.

Kur’an’ı Kerim’in her ayeti inanan Müslümanlar için yol göstericidir. Nitekim Bakara Suresi’nin 2. Ayetinde “Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir” denmektedir. İnanan insanların Kur’an’ı Kerim’e bakış açıları bu yönde olmalıdır. Her ayetin muhakkak bir mesaj içerdiğini ve insanın faydasına olabileceğini düşünmelidir. Nisâ Suresi 69. Ayette verilen mesajlar da aynı şekilde insana kılavuzluk yapmaktadır.

4
1
16
2
0
6
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum