Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta barış dünyada barış sözünü açıklayınız

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta barış dünyada barış sözünü açıklayınız
Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta barış dünyada barış sözünü açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta barış dünyada barış sözünü açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : "Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış!' sözü, iç huzurun sağlanmasının uluslararası barışa olan katkısını vurgular."

Mustafa Kemal Atatürk, yeni Türk devletini kurarken milli sınırlar içinde hür ve bağımsız yaşamayı vazgeçilmez bir ilke olarak kabul etmiştir. O, bağımsız olmayan bir devletin gerçek anlamda bir devlet olmadığını ifade etmiştir. Atatürk, dış politikada bağımsızlığa saygı ve devletlerin eşitliği ilkesinden hiç taviz vermemiştir. Türkiye’nin komşularıyla birlikte barış içinde yaşamasını siyasetinin temeli yapmıştır. Tüm anlaşmazlıkların barış yoluyla çözümü, Atatürk’ün izlediği en önemli ilkedir. Bu ilke, şu güzel sözle ifade edilir: “Yurtta barış, dünyada barış.” Ülkelerin ekonomik, siyasal ve kültürel ilişkileri sürerken bağımsızlıklarının zedelenmemesi gerektiğini düşünmüş ve milletlerin bu amaca bağlı kalarak, kendi bağımsızlıklarını korudukları kadar diğer ülkelerin bağımsızlıklarına da saygı duymaları gerektiğini vurgulamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.