Muson ormanlarının özelliği nedir ve bu bitki örtüsüne nerelerde rastlanır

Muson ormanlarının özelliği nedir ve bu bitki örtüsüne nerelerde rastlanır
Muson ormanlarının özelliği nedir ve bu bitki örtüsüne nerelerde rastlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya genelinde birçok alanda farklı iklim tipleri görülmektedir. Her iklimin etki alanı ısı, sıcaklık, basın, bitki örtüsü, yeryüzü şekilleri gibi etkenlerle artmakta ya da azalmaktadır. Muson iklimi de bu iklimlerden biri olarak dünyanın belli bazı bölgelerinde etkili olmaktadır.

Muson ormanlarının özelliği, muson ikliminin görüldüğü yerlerde olmasıdır. Yoğun ve derin bir bitki örtüsüne sahip olarak yağışların gerçekleşmesinde etken olmalarıdır. Özellikle denizden gelen yaz musonlarının yağış bırakması ve yağışın çok yüksek hacimlerde gerçekleşmesi söz konusu olmaktadır. Bitki örtüsüne Güneydoğu Asya ve Avustralya açıklarında rastlanmaktadır. Muson yağmurları da en çok bilinen yağmurlardır.

Muson ikliminin özellikleri;
Yaz aylarında denizden esen yaz musonları kıyılarda bolca yağış meydana getirirken, kış aylarında karadan gelen kış musonları yağışa neden olmaz. Yani yağış rejimi düzensizdir. Dolayısıyla yaz aylarında akarsular bolca su taşırken, kış aylarında çok daha az su taşırlar. Yıllık yağış miktarı ortalama 2000 mm'dir.
Bu iklimde yetişen Muson ormanları kışın yaprağını döken, yazın daha çok yeşeren geniş yapraklı ağaçlardan oluşur. Bu ormanlar Güneydoğu Asya Kıtasında (Hindistan, Çin, Kore, Japonya, Bangladeş) ve Avustralya kıtasının kuzey doğusunda görülür.

27
75
58
77
4
3
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.