Müddessir suresi, 39-48. ayetlere göre insanın cehennemden kurtulmak için nelere dikkat etmesi gerekmektedir

Müddessir suresi, 39-48. ayetlere göre insanın cehennemden kurtulmak için nelere dikkat etmesi gerekmektedir
Müddessir suresi, 39-48. ayetlere göre insanın cehennemden kurtulmak için nelere dikkat etmesi gerekmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ancak sağdakiler başka. Onlar cennetler içindedir. Günahkârlara: ‘Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?’ diye uzaktan uzağa sorarlar. Onlar şöyle cevap verirler: ‘Biz namaz kılanlardan değildik. Yoksulu doyurmuyorduk. (Batıla) dalanlarla birlikte dalıyorduk, ceza gününü de yalan sayıyorduk, sonunda bize ölüm geldi çattı.’ Artık şefaatçilerin şefaati onlara fayda vermez.” Müddessir suresi, 39-48. ayetler.
Yukarıdaki ayetlere göre insanın cehennemden kurtulmak için nelere dikkat etmesi gerekmektedir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

Ödev cevabı kısaca : İnsanların cehennemden kurtulabilmeleri için namaz kılmak, yoksullara yardım etmek, doğru yolda olmak, ceza gününü kabul etmek ve ölümü inkâr etmemek gibi temel prensiplere sadık kalmaları önemlidir.

Müslümanlar için önemli bir kıyamet günü olan ceza günü, insanların dünya hayatındaki davranışlarına göre değerlendirilir. Müddessir suresinde belirtildiği gibi, sağlıkla ilgili sorular sormayan, yoksullara yardım etmeyen, doğru yoldan saparak yanlış yollara dalan ve ölümü inkâr eden kişilere cehennem azabı vardır. Namaz kılmayan, iyilik yapmayan ve adaletten saparak günah işleyen kimselerin cehennemden kurtulmaları zordur. Dolayısıyla, Müslümanlar bu ilkelere bağlı kalarak dürüst bir yaşam sürmeye ve Allah'ın emirlerine uymaya özen göstermelidirler. Bu şekilde, cennetlik olan şefaatçilerin yardımına ulaşabilirler.

16
16
16
0
0
11
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum