Mızrak çuvala sığmaz atasözünün anlamı nedir

Mızrak çuvala sığmaz atasözünün anlamı nedir
Mızrak çuvala sığmaz anlamı nedir, mızrak çuvala sığmaz ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Mızrak çuvala sığmaz anlamı şu şekilde :

Herkesin gözü önünde duran, apaçık bilinen gerçeklerin gizli tutulması, örtbas edilerek yokmuş gibi gösterilmesi imkânsızdır. Güneş gibi ortada olan ve insanların dikkatinden kaçmayan birşeyi saklamanın mantıklı bir açıklaması olamaz. Çünkü herkesin gözü önündeki gerçekler örtbas edilemez.

Bazı şeyler apaçık ortadadır, herkesin gözü önündedir ve herkesçe bilinir. Nasıl ki uzun bir mızrak bir çuvalda saklanamazsa, bu bilinen şeylerin de üstü örtülemez, gizlenemez. Bazı gerçekler tamamen ortadadır ve üzeri örtülerek bu gerçeklerin yokmuş gibi gösterilmesi de imkansızdır.

Mızrak çuvala sığmaz atasözünün genel olarak anlamına bakıldığında herkesin gözünün önünde olan ve net bir şekilde bilinen gerçeklerin gizli tutulması, yokmuş gibi davranılmasının imkansız olduğunu anlatmaktadır. İnsanlar hayatları boyunca pek çok olay yaşarlar. Yaşanan bu olaylar diğer insanlar tarafından görülmektedir.

Mızrak çuvala sığmaz atasözünün cümle içinde kullanımı

Ne yaparsan yap bunu herkesin öğrenmesini engelleyemezsin, çünkü mızrak çuvala sığmaz!

Etiketler :
115
11
5
5
13
8
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum