Milli Bağımsızlık ve Çanakkale Zaferi ile ilgili kompozisyon

Milli Bağımsızlık ve Çanakkale Zaferi ile ilgili kompozisyon
Milli Bağımsızlık ve Çanakkale zaferi ile ilgili kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Milli Bağımsızlık ve Çanakkale Zaferi İle İlgili Kompozisyon

18 Mart Çanakkale zaferi, belki de Anadolu halkının yaşadığı en büyük zafer. Ama aynı zamanda da halkımızın yaşadığı en büyük acıdır. Tarihimizde büyük bir zafer olarak geçse de hepimizin yüreklerinde büyük bir keder bırakmıştır. Bu kutsal mücadele uğruna Çanakkale’de 250 bin şehidimiz vatanları uğruna kendilerini siper edip kanlarının son damlasına kadar savaşıp kazanmışlardır.

Çanakkale toprakları milyon şehidimizin kanı ile sulandı. Nice çocuklar yetim, nice kadınlar dul, nice analar evlatsız kaldı. Düşman bir olup Çanakkale’yi geçmeye çalışmışlardı. Ama “Çanakkale geçilmez” düşmanın hevesi kursağında kaldı. Çanakkale azmin,  fedakarlığın, onurun zaferidir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün direnişin zaferidir. Atalarımıza ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bu yüzden de onların kemiklerini sızlatmayacak şekilde yaşamalı, onların bize bıraktığı toprak, bayrak, vatan gibi kutsal değerleri kanımızın son damlasına kadar korumalıyız. Biz ayakta durduğumuz sürece vatanımıza sahip çıkacağız yeter ki atalarımızın kemikleri sızlamasın. İşte 18 Mart’ın önemi de bu her yıl kutsal günü anmaktan milletçe gurur duyuyoruz.

Bugün bu topraklarda rahat yaşıyorsak bilmeliyiz ki atalarımızdan dolayıdır. Her gün her saniye her salise vatanımızın ve al kırmızı bayrağımızın sol yanımızda yeri bambaşkadır.

80
161
64
59
61
67
106
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum