Memurlara müjdeli haber

Memurlara müjdeli haber
Danıştay'dan memura disiplin cezası kesintisine veto!

Disiplin cezası gerekçe gösterilerek ek ödemelerden kesinti yapılması konusunda açılan yüzlerce dava bulunuyor.

Bunlardan biri de Yurtkur Kayseri Bölge Müdür Vekili olarak görev yapan Sadullah Sağlam tarafından açıldı. Kınama cezası nedeniyle ek ödemeden yoksun kalan Sağlam, bu kesintinin yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle dava açtı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun personel yönetmeliğine göre; kınama cezası alan personele 3 ay süreyle ek ödeme verilmiyor. 5 yıl süren davanın sonunda Danıştay, geliri kesilen memuru haklı buldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, "Herhangi bir disiplin cezası alanlara ayrıca bir de ek ödemeden yararlandırmama yoluna gidilmesi hukuka uygun değildir. Gelir mahrumiyetine yol açacak düzenleme yetkisi davalı idareye tanınmamıştır" dedi. Memurun aldığı disiplin cezası gerekçe gösterilerek, ek ödemelerinden kesinti yapılması, 657 Sayılı Kanun'a aykırı.

Kaynak:Takvim

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.