Medya ve kültür nedir

Medya ve kültür nedir
Medya ve kültür nedir ne anlama gelir, medyanın temel görevleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Medya: Kitlelerle iletişimi sağlayan radyo, televizyon, gazete ve dergi gibi basın yayın organlarının ortak adıdır. Her türlü bilgiyi kişilere ve topluma aktaran, eğlence, bilgi, ve eğitim gibi üç temel sorumluluğa sahip görsel, işitsel ve hem görsel, hem işitsel araçların tümüne medya denmektedir.

Medyanın temel görevleri

Medyanın temel görevleri şu şekilde ifade edilebilir; bilgilendirme, yönlendirme, eğitme, duyguları dile getirme, toplumsal ilişki kurma , eğlendirme, uyarma .

Sözlükte "medya" ne demek

 Yazılı, sesli ya da görsel tüm kitle iletişim araçları, basın, yayın.

Kültür: Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan araçların bütünüdür. Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir.
Kültür, bir toplumun kimliğini oluşturur, onu diğer toplumlardan farklı kılar. Kültür, toplumun yaşayış ve düşünüş tarzıdır.

Kültürün özellikleri nelerdir

1. Kültür görelidir. Yani her toplumun kendine özgü kültürü vardır.
2. Kültür tarihseldir. Yani geçmişten günümüze süregelmektedir.
3. Kültür insan eseridir. İnsanlar hem kültürü oluştururlar hem de kültürden etkilenirler.
4. Kültür durağan değildir. Zaman içinde değişir. Maddi öğeler daha hızlı değişir. Ayrıca her toplumda kültürel değişim hızı birbirinden farklıdır.

Bulmacada Kültür sorusunun cevabı nedir
Kare ve çengel bulmacalarda "Kültür" sorusunun yanıtında boşluk 4 harflidir ve cevabına EKİN yazabilirsiniz..

6
6
5
2
2
57
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.