Mâide suresi, 90-91. ayetlere göre insanı Allah’ı (c.c.) zikirden alıkoyan şeyler nelerdir

Mâide suresi, 90-91. ayetlere göre insanı Allah’ı (c.c.) zikirden alıkoyan şeyler nelerdir
Mâide suresi, 90-91. ayetlere göre insanı Allah’ı (c.c.) zikirden alıkoyan şeyler nelerdir, Allah’ı (c.c.) zikretmek için nelere dikkat etmek gerekir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?” Mâide suresi, 90-91. ayetler.
Yukarıdaki ayetlere göre insanı Allah’ı (c.c.) zikirden alıkoyan şeyler nelerdir? Allah’ı (c.c.) zikretmek için nelere dikkat etmek gerekir? Sınıfınızda tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Allah’ı zikretmek, Müslümanlar için sürekli bir bilinç ve bağlılık içinde olmayı gerektirir. İslam'a göre, içki, kumar, putlar, fal ve şans oyunları gibi şeylerden uzak durmak, Allah'ın anılmasını engelleyen kötü alışkanlıklardan kaçınmak önemlidir. Namaz kılmak, dua etmek ve günlük hayatta ahlaki değerlere uygun davranışlar sergilemek de Allah'ı zikirle anmanın birer yolu olarak kabul edilir. Allah'ı zikretmek, Müslümanlar için kurtuluşa erişmenin temel şartlarından biridir.

7
45
1
0
1
0
193
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.