Lipsos balığının bir diğer adı

Lipsos balığının bir diğer adı
Bulmacada lipsos balığının bir diğer adı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan lipsos balığının bir diğer adı sorusunun yanıtı 7 harflidir cevaba ADABEYİ yazabilirsiniz.

İskorpit bütün denizlerimizde, adabeyi ise genelde Ege'e bulunur. İskorpitin sırt dikenleri zehirlidir. Bu nedenle balıkçıya ayıklattırılmalıdır. Yaşamı aynı aileden olan Lipsos'un aynıdır.

İskorpit (Scorpaena Porcus) Scorpaenidae familyasına ait balıktır. Aynı familyadan olan Lipsos/Lipsoz balığı ile benzerli göstermektedir, ancak bu balık iskorpite göre daha küçük ve rengi daha koyudur.

İskorpit balığı Dünya’da kutup bölgeleri hariç ve Türkiye’nin tüm denizlerinde bulunmaktadır. İskorpit balığı ortalama 20-30 cm büyüklüğünde olup zehirli balıklar arasında yer almaktadır. İskorpit balığının sırt, karın ve anüs deki yüzgeçlerinde zehirli dikenleri vardır.

Adabeyi nedir

Her ne kadar aynı familyadan olmamakla beraber etleri ve uygun oldukları yemekler açısından çok benzerlik gösterirler. İskorpit bütün denizlerimizde, adabeyi ise genelde Ege’de bulunur. İskorpitin sırt dikenleri zehirlidir. Bu nedenle balıkçıya ayıklattırılmalıdır.

3
0
4
0
1
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum