LGS'de birinciler şimdiden belirlenemez

LGS'de birinciler şimdiden belirlenemez
LGS’de ‘şampiyon’ tartışması. Özel Öğretim Kurumları Dernekleri ortak açıklama yaptı ve bazı okulların resmi sonuçlar yokken ‘öğrencilerimiz şampiyon’ açıklamalarını eleştirdi.

Hafta sonu yapılan ve 1.6 milyon öğrencinin girdiği tahmin edilen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak. Ancak sınav sorularının açıklanmasının ardından bazı özel okullar “şampiyonlarını” açıklamaya başladı. Bu açıklamalar ise özel öğretim kurumları tarafından tepki ile karşılandı.

ÖZDEBİR Başkanı Naci Atalay, ÖZDER Başkanı Ahmet Akça, TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, ÖZKURBİR Başkanı Hami Koç ve TÖDER Başkanı İbrahim Taşel imzasıyla bu 5 özel öğretim kurumları dernekleri ortak açıklama yaptı.

LGS'DE 'ŞAMPİYON' TARTIŞMASI

“Şampiyonlar” açıklamalarının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sonuç açıklamadan yapılmasının doğru olmadığı ve haksız rekabete neden olduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

“20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen LGS üzerinden 24 saat bile geçmeden, bazı özel okullar sosyal medyada birinci olduklarını duyurmuşlardır. Bu duyurular hiçbir gerçek veriye dayanmadan, yalnızca sınava giren öğrencilerin tahminleri doğrultusunda açıklanmaktadır. Bu durum usul ve gerçeklik açısından doğru değildir.

YANILTICI VE HAKSIZ REKABET

Sonuç açıklanmadan birinci ilan etmeyi yanıltıcı ve usulsüz reklam, haksız rekabet ve eğitimci etiğine yakışmayan bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili resmi açıklama yapmadan, velilerimiz bu tür açıklamalara itibar etmemelidir.

Özel Okul Dernekleri olarak, bütün okulları adalet ve dürüstlük kuralları içerisinde davranmaya ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmeye davet ediyoruz. Bu tür yanlışlıklar için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasal işlem başlatması gerektiğine inanıyoruz.”

LGS soru ve cevaplarının yayımlanmasının ardından bir özel okul tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısının 25, bir diğeri de 8 olduğunu açıklamıştı.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.