Laboratuvar nasıl yazılır

Laboratuvar nasıl yazılır
Laboratuvar mı yoksa laboratuar mı, yoksa labratuvar mı yazılır doğru yazılışı hangisidir, laboratuvar ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Laboratuvar; bilimsel ve teknik araştırmalar için araç ve gereçleri bulunan yer. Hastane ve benzeri yerlerde, doktorun gerekli gördüğü kimi kan, salgı vb. incelemelerinin yapıldığı yer.

Laboratuvar, bilimsel araştırmaların, deneylerin ve ölçümlerin kontrollü bir şekilde yapılabilmesine ve yapılan bu bilimsel araştırmaların, deneylerin, kontrollü ölçümlerin geliştirilmesine olanak veren tesistir. 

Laboratuvar nasıl yazılır

Bu kelimenin “laboratuvar mı, laboratuar mı, lavratuvar mı, labaratuar mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı laboratuvar şeklinde olmalıdır.

✘ laboratuar (yanlış kullanım)
✘ labratuvar (yanlış kullanım)
✘ labaratuar (yanlış kullanım)
✔ laboratuvar (doğru kullanım)

Laboratuvar cümle içinde kullanımı

  • Tahlil için bu tüpün derhal laboratuvara ulaştırılması gerek.
  • Laboratuvar için gerekli bütün araç ve gereçlerin hazır olmasını istiyorum!
  • Okul laboratuvarı için toplanan para yeterli olmadı.
  • Öğretmen kimya dersinde bizi laboratuvara götürerek yeni bir deney yaptırdı.

Laboratuvar kelimesinin eş ve yakın anlamlısı, anlamdaşı deneylik.

Soru : Bilimsel ve teknik araştırmalar için araç ve gereçleri bulunan yer anlamına gelen kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı hangisidir?

A- Laboratuar
B- Labratuvar
C- Labaratuar
D- Laboratuvar

Cevap : Laboratuvar

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.