Kusursuz dost arayan dostsuz kalır atasözünün anlamı

Kusursuz dost arayan dostsuz kalır atasözünün anlamı
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır, kusursuz kişi bulunmaz. Bundan dolayıdır ki dost olmak için kusursuz birini arayan kimse, aradığını bulamaz ve dostsuz kalır.

Kusursuz dost arayan dostsuz kalır anlamı şu şekilde :

Eksiksiz, noksansız kişi olmaz, hiç kimse mükemmel değildir. Bu sebeple kusursuz dost aramak boşunadır. Arayan da dostsuz kalır. Dost bulmak istiyorsak, insanları kusurları ile kabullenip sevmeliyiz.

Kişi kendisinin de hatalarının olabileceği gibi başkalarını da hataları ile kabul edebilmelidir. Bu anlamı kapsayan bir atasözü olan kusursuz dost arayan dostsuz kalır atasözü aynı zamanda kişinin kusursuz birini ararken yalnızlığa mahkum olacağını da anlatmak istemiştir. Az ve ya çok fark etmeksizin herkesin mutlaka bir kusuru vardır. Hiç kimse mükemmel değildir. Kusursuz dost aramak boşunadır.

Kusursuz insan yoktur. Her insanın az çok kusuru bulunur. Bundan dolayı kendine dost edinmek için kusursuz birini arayan kimse, aradığını bulamaz. Dostsuz kalır.

Kaynak:Eğitim Sistem

120
334
38
13
11
13
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.