Kuran'ı Kerim Dinle (Mukabele takip et) Kuran'ı dinle diyanet

Kuran'ı Kerim Dinle (Mukabele takip et) Kuran'ı dinle diyanet
Kur'an-ı Kerim dinle Kur'an-ı Kerim takip Kur'an-ı Kerim diyanet Kuran dinle diyanet Kur'an-ı Kerim dinle indir Kur'an-ı Kerim oku Kur'an-ı Kerim takip et mukabele dinle mukabele takip et mukabele nedir ramazan ayı İftar ve sahur Kur'an-ı Kerim programlar

Diyanet İşleri'nden büyük hizmet. Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasından ulaşabileceğiniz Kuran-ı Kerim platformu aracılığıyla istediğiniz her an internet üzerinden ve ücretsiz bir şekilde; Kuran okumayı öğrenebilir, Kuran dinleyebilir, istediğiniz konuya dair hadisleri arayıp bulabilir, Kuran'ın en doğru meallerini bulabilirsiniz. Sure sure, ayet ayet arama yapıp istediğiniz bölümü en ehil hafızların dilinden dinleyebilir; mübarek Ramazan ayı boyunca Kuran-ı Kerim okumanın ve dinlemenin huzur ve huşusuna erebilirsiniz. Büyükanne ve büyükbabalarınıza da çok güzel bir hediye verebilirsiniz. Yasin-i Şerif, Nas, Felak gibi çok bilinen pek çok surenin de doğru okunuş ve yorumlarını bulabileceğiniz Kuran portalı sizleri bekliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı sayfası üzerinden ulaştığınız portalın ilk linkinde şöyle yazıyor: Kur'an'ı Kerim Portalına Hoş Geldiniz. Kur'anı Kerim Portal'i; Kur'anı öğrenmek, Kur'anı seçkin hafızlardan dinlemek, hatim okumak, Kur'an'ın Meallerini ve Tefsirini okumak, istediğiniz surenin istediğiniz ayetine kolayca ulaşabilmek, portalde mevcut mealler ve Arapça metin üzerinde Kur'an'da Türkçe-Arapça kelime araması yapabilmek gayesiyle sizlerin istifadenize sunulmuştur. Portalde ayrıca, her müslümanın kütüphanesinde bulunması gereken Kur'an'la ilgili eserlerin, dijital e-kitap olarak yer aldığı Kur'an Kütüphanesi, Kur'an'da surelerle ilgili bilgilerin ve güncel konular ile kavramların yer aldığı Sureler – Konu Fihristi bölümleri oluşturulmuştur. Ramazan ayı boyunca ister sahurda, isterse iftarı beklerken hem Kuran bilginizi geliştirebilir hem de ücretsiz Kuran-ı Kerim derslerini takip ederek kendiniz Kuran okumaya başlayabilirsiniz.

KURAN-I KERİM DİNLE

Mukabele oku Mukabele dinle Mukabele takip et internetten Mukabele takip et Mukabele nedir Mukabele kelime anlamı Mukabele hakkında bilgi

Kuran'ı Kerim Hatmi Şerifini Ramazan Boyunca sürebilirsiniz. Fatiha Süresi ve Bakara Süresinin içinde bulunduğu 1. cüzü okumak için tıklayınız. Ok takipli Mehmet Ay hocamızın tane tane ve kolay takip edilebilir tilavetiyle Ramazan ayının Kuranı Kerim ile şereflendirmek için tıklayınız. Kuranı Kerim oku, hatim oku, 1. cüz oku, mukabele oku, Kuranı kerim mukabele takip et. Kur'an-ı Kerim Hatim 1. Cüz. Okuyan: Mehmet Emin Ay Yer Alan Süreler 1. Fatiha Suresi - 7 ayet, 2. Bakara Suresi - 286 ayet ( 142. ayete kadar ) Sayfa olarak - 1 ve 20

Mukabele nedir?

Mukabele, her gün bir cüz okuyarak bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneğidir.

Kur'an Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralama ile vefatından sonra Ebubekir zamanında mushaflaştırılmış, Osman zamanında teksir edilerek büyük kentlere gönderilmiştir. 600 sahifeden oluşan kitap düzeni, 20 sayfadan oluşan 30 cüze bölündü. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak, bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneği içinden mukabele geleneği doğmuştur. Buna göre 30 Müslüman birer cüz okumayı paylaşarak kısa sürede karşılıklı paylaşımla Kur'an hatmini gerçekleştirmiş olurlar. Özellikle Ramazan ayında yapılır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt içi ve yurt dışında binlerce camide ramazan ayına özel mukabele, hatimle teravih, itikaf, iftar hizmetlerine başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, Hz. Muhammed'in "ümmetimin ayı" dediği ramazanda, inananların ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için binlerce cami hazırlandı ve mahyalarla süslendi.

Hem ışıl ışıl görüntüsü hem de içeriğindeki manevi sözlerle yaklaşık 400 camiyi ve inananları aydınlatacak mahyalarda, "Dua ibadetin özüdür", "Hayırda yarışınız", "Ramazan paylaşmaktır", "Ramazan berekettir", "Sadaka malın şükrüdür", "Oruç arınmaktır", "Oruç bedenin zekatıdır", "La ilahe illallah" gibi sözlere yer veriliyor.

Mukabele 60 bin camide gerçekleştirilecek

Bu ayda nazil olmaya başlayan Kur'an-ı Kerim'in karşılıklı okunması anlamına gelen, ramazan ayının önemli geleneği mukabele, yurt içinde yaklaşık 60 bin camide gerçekleştiriliyor.

İslam aleminde dün ilk kez kılınan, ramazana ayına has teravih namazını hatimle kılmak isteyenler için ise hafız din görevlilerinin istihdamıyla il ve ilçe merkezlerinde yaklaşık 700 camide hatimli teravih namazı kılınabiliyor.

Bu gün ilk iftarın gerçekleştirileceği Türkiye'nin tüm illerinde yaklaşık bin 500 camide iftar verilecek.

İsteyenler 21 bin camide itikafa girebilecek

Özellikle ramazan ayının son on günü için tavsiye edilen ve insanın kendisiyle hesaplaşmasına, Allah'a yönelmesine fırsat tanıyan itikaf için de yaklaşık 21 bin cami hazırlandı.

Peygamber sünneti itikafı gerçekleştirmek isteyen inananlar, cami görevlilerine başvurmalarının ardından mülki amirden onay alınmak suretiyle itikafa girebilecek.

"Bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir gecesinde vatandaşların ibadetlerine imkan tanımak için 35 bine yakın cami sabaha kadar açık bulundurulacak.

Sakal-ı Şerifler ziyarete açılacak

Türkiye'de bazı camilerde Hz. Muhammed'in hatırasını yad etmek için bulundurulan Sakal-ı Şerifler, il ve ilçe müftülüklerin organizasyonuyla ziyarete açılacak.

Bunu yanı sıra müftülükler, toplumun dezavantajlı kesimlerine, hayır hizmetlerine katkı sağlayan vatandaşlara yönelik iftar davetleri de düzenlenecek.

Kur'an-ı Kerim ziyafeti programları güzel okuyan din görevlilerinin katılımıyla düzenlenecek, ramazan boyunca yerel ve ulusal düzeyde TV ve radyo programlarıyla manevi konularda program düzenlenecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.