Kunut dualarını ezbere biliyor musunuz, bu dualar hangi namazda okunur

Kunut dualarını ezbere biliyor musunuz, bu dualar hangi namazda okunur
Kunut dualarını ezbere biliyor musunuz, bu dualar hangi namazda okunur, Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kunut dualarını ezbere biliyor musunuz, bu dualar hangi namazda okunur, Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar

Ödev cevabı kısaca : Evet, Kunut dualarını biliyorum. Bu dualar genellikle Vitir namazında okunur. Namaz, en önemli ibadetlerden birisidir. Müslümanlara farz olarak buyurulan 5 vakit namaz vardır. Bunlardan birisi de yatsı namazıdır. Yatsı namazının hemen ardından kılınan vitir namazında okunan Kunut duaları da sıkça araştırılan konulardan birisi olarak dikkat çekmektedir. Kunut duaları, vitir namazının son rekâtında rükûdan önce tekbir alınarak okunur.

Hanefîler'e göre, vitir namazının üçüncü rek'atında kunut tekbirini almak bir dua yapmak vaciptir. Kunut duaları olarak bilinen “Allahümme innâ neste‘înuke” ve “Allahümme iyyâke na‘büdü” dualarını (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, 2/95, 6/89 [6893, 29708]; Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, 1/249 [1475]) okumak ise sünnettir. Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir (bk. İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 2/6-7; Bilmen, İlmihâl, 132, 158).
Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise sabah namazının ikinci rek'atında, rükûdan sonra kunut yapılır. Sabah namazında kunut yapmak Şâfiîlere göre sünnet, Mâlikîlere göre ise müstehaptır. Şâfiî veya Mâlikî mezhebine mensup imamın arkasında sabah namazı kılan Hanefî bir kimse, dilerse kunut duasına katılır, dilerse sessizce bekler (Merğinânî, el-Hidâye, 1/66). (Din İşleri Yüksek Kurulu)

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.