Kullandığınız bir ürün size ulaşıncaya kadar hangi aşamalardan geçmiş olabilir

Kullandığınız bir ürün size ulaşıncaya kadar hangi aşamalardan geçmiş olabilir
Kullandığınız bir ürün size ulaşıncaya kadar hangi aşamalardan geçmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kullandığımız bir ürün belirlemekle başlayalım: mesela ekmek! Ekmek biz tüketicilere ulaşmadan önce pek çok aşamadan geçer.

İlk olarak tarlalarda buğday yetiştirilir ve zamanı geldiğinde çiftçiler tarafından toplanırlar. Sonrasında işlenerek çalı çırpı gibi artıklardan temizlenir, daha sonra ise ezilerek una dönüştürülür. Fırınlara gönderilen undan fırıncılar çeşit çeşit ekmekler yaparlar ve son olarak bu ekmekler büyük marketlere tırlar aracılığıyla sevk edilir ve tüketiciye sunulur. Bizler de ekmekleri son tüketim tarihlerine dikkat ederek satın alır ve evlerimizde tüketiriz. Bunun gibi marketlerde bize hazır görünen pek çok yiyecek de çoklu aşamalardan geçerek evlerimize ulaşır.

Kullandığımız bir ürün bize ulaşıncaya kadar birçok aşamadan geçer. Önce hammaddenin ilk üretimi yapılır. Sonra birçok ürün yarı işlenmiş hale gelir. Ondan sonra ise son şeklini alır. Mesela soframızdaki ekmek önce buğday olarak çiftçiler tarafından üretilir. Sonra un fabrikalarında buğday una dönüşür. Ardından fırınlarda ekmek halini alarak, bakkal ve marketlerde satılarak  sofralarımıza ulaşır.

Çalışma Masam

  1. Ormanlardan ağaçlar kesilir.
  2. Kesilen ağaçlar kereste fabrikasında doğranır
  3. Tahtalar mobilya fabrikasına gider
  4. Masa yapılır, boyanır
  5. Mobilya mağazasında satılır

Ekmek

  1. Buğday tarlaya ekilir
  2. Buğdaylar kesilir, harman edilir
  3. Değirmende buğdaylar öğütülür un elde edilir
  4. Fırınlarda hamur yapılır. Pişirilir.
  5. Ekmek fırınlarda ve bakkallarda satılır

538
254
1307
202
151
193
1236
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.