Kul, Rabb’ine (c.c.) secdede neden çok yakın olabilir, siz secdeye eğildiğinizde neler hissediyor, hangi duyguları yaşıyorsunuz

Kul, Rabb’ine (c.c.) secdede neden çok yakın olabilir, siz secdeye eğildiğinizde neler hissediyor, hangi duyguları yaşıyorsunuz
Kulun Allah’a (c.c.) en yakın olduğu an, secde anıdır kul, Rabb’ine (c.c.) secdede neden çok yakın olabilir, siz secdeye eğildiğinizde neler hissediyor, hangi duyguları yaşıyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki:
“Kulun Allah’a (c.c.) en yakın olduğu an, secde anıdır.” Müslim, Salât, 215; Ebu Davud, Salât, 152.
Kul, Rabb’ine (c.c.) secdede neden çok yakın olabilir? Siz secdeye eğildiğinizde neler hissediyor, hangi duyguları yaşıyorsunuz? Duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Secde anı, kulun Allah'a en yakın olduğu anı simgeler. Bu an, alçakgönüllülük, itaat, samimiyet, manevi huzur, ruhani yükseliş ve Allah'a yakınlık hissiyatını içerir. Secdede, şükran ve teşekkür duygularıyla birlikte kul, Rabbine olan bağlılığını en derin şekilde ifade eder. Bu an, güçlülük ve zayıflık bilinciyle bir araya gelir, kul Rabbine teslimiyetini açıkça gösterir.

17
16
14
1
7
4
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.