Köpek balıkları ile ilgili çalışan bilim insanları, yeni bilgilere ulaşmak için hangi yöntemleri kullanmıştır

Köpek balıkları ile ilgili çalışan bilim insanları, yeni bilgilere ulaşmak için hangi yöntemleri kullanmıştır
Köpek balıkları ile ilgili çalışan bilim insanları, yeni bilgilere ulaşmak için hangi yöntemleri kullanmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Araştırmacılar gri-kahverengi köpek balıkları ile havuzda bir seri deney gerçekleştirdi. Av kokusu oluşturmak için mürekkep balığından faydalanıldı ve köpek balıkları için deney amaçlı tasarlanmış özel başlıklar kullanıldı. Bu başlıklarda iki tüp bulunuyordu ve mürekkep balığı kokusunun köpek balığının burun deliklerine sırayla ulaşmasını sağlıyordu.

Gerçekleştirilen deneyde zaman farkı 0,1-0,5 saniye arasında ise köpek balıklarının kokuyu ilk hissettikleri tarafa yöneldiği gözlemlendi. Herhangi bir zaman farkı olmadığında veya zaman farkı 1 saniyeden daha fazla olduğunda sağa veya sola dönme olasılığının eşit olduğu görüldü. İkinci deneyde ise mürekkep balığı kokusu ilk burun deliğine ulaştırıldıktan 0,5 saniye sonra diğer burun deliğine çok daha yoğun bir mürekkep balığı kokusu iletildiğinde köpek balığının yoğunluğu yüksek olan tarafa değil de kokuyu ilk aldığı tarafa yöneldiği görüldü. Tekrarlanan deneylerde de zamanlama farkının yoğunluk farkına baskın çıktığı gözlemlendi.

3
315
14
40
284
207
311
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.