Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözünün anlamı

Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözünün anlamı
Türk toplumunda komşuluk ilişkileri çok fazla önem verilen bir konudur. Komşularımız bizler için oldukça büyük önem taşır.

İnsanların bir arada yaşayabilmeleri ve sağlıklı bir toplum meydana getirebilmeleri için hem komşuları hem de sosyal hayattaki diğer insanlar ile güzel ilişkiler kurmaları gerekmektedir. Güzel ilişkiler kurmanın yolu ise karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmaktır.

Toplumumuzda olduğu kadar İslam dininde de komşuluk kavramının yeri çok büyüktür. Peygamber Efendimiz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözü ile komşuluğa verdiği önemi ortaya koymaktadır. Her insan çevresindeki insanların ihtiyaçlarını fark etmeli ve bu ihtiyaç sahiplerine elinden geldiği kadar yardımda bulunmalıdır. Bugün yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım ettiğimizde yarın da o kişiler bize yardım elini uzatacak ve böylece toplumda bir dayanışma ve yardımlaşma ruhu oluşacaktır. Evresindeki insanlara karşı soğuk duran, onların dertlerini görmezden gelerek yardım etmeyen kişiler bir gün kendileri de yardıma ihtiyaç duyduklarında yanlarında kimseyi bulamaz.

İslam dini bir yardımlaşma ve dayanışma dinidir. Bu dinde iyilik esastır ve insanların birbirine yardım etmeleri, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmaları gerekmektedir. Dinimizde yardım etmeyi sevmeyen, yardıma ihtiyacı olan kişileri görmezden gelen insanlara yer yoktur. Bu nedenle her Müslüman çevresini çok iyi gözlemlemeli ve yardıma muhtaç lan bir kişi gördüğünde ona mutlaka yardım elini uzatmalıdır

3097
1420
2000
1254
1586
1375
2338
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum