Kolay sorulardan oluşan bir sınavdı

Kolay sorulardan oluşan bir sınavdı
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Bölüm Başkanları TEOG 1. Merkezi Sınavı sorularıyla ilgili yorumlarını paylaştı.

FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI

2016 8. SINIF TEOG 1. MERKEZİ SINAV YORUMLARI

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Bölüm Başkanlarının 24 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 8. sınıf TEOG 1. Merkezi Sınavı sorularıyla ilgili yorumları...

FEN BİLİMLERİ

Fen Bilimleri dersi sınav soruları; müfredata uygun, net ve anlaşılır cümlelerle düzenlenmiştir. Soru sayıları, sınavda sorumlu olunan öğrenme ünitelerine dengeli dağılmıştır. Özellikle Basit Makineler öğrenme ünitesiyle ilgili sorular, günlük hayat uygulamalarıyla ilişkilendirilmiş şekilde düzenlenmiştir. Ezber bilgi yerine, yorum gücünü de ölçen ve kolay sorulardan oluşan bir sınav olduğu söylenebilir.

İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK

Sorular; müfredata ve kazanımlara uygundur. Sorular; açık, net ifadelerle ve anlaşılır biçimde düzenlenmiştir. Bir Kahraman Doğuyor ünitesinden 6 soru, Milli Uyanış; Yurdumuzun İşgaline Tepkiler ünitesinden 13 soru, Ya İstiklal, Ya Ölüm ünitesinden 1 soru sorulmuştur. Kolay sorulardan oluşan bir sınav olduğu söylenebilir.

İNGİLİZCE

Sorular okul müfredatlarına uygundur ve ilk 3 öğrenme ünitesini kapsamaktadır. Dolaylı anlatımlarla kelime bilgisini ölçmeye yönelik, eleyici özellikte sorulardan oluşmaktadır. Öğrencilerin, okuduğunu anlama ve ifade etme, kelime bilgisini, dil bilgisini ve verilen cevaba göre doğru soru kalıplarını kullanmasını ölçecek özellikte sorulardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.