Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır?” konulu bir münazara düzenleyiniz.

Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır?” konulu bir münazara düzenleyiniz.
Naim Süleymanoğlu’nun hayatından hareketle Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır? konulu bir münazara düzenleyiniz

Kişilerin başarısını sağlayan temel etken çalışmaktır. Çünkü çalışmadan, azim etmeden, ter dökmeden, uğraş vermeden kişinin başarı elde etmesi bir mucizedir. Genetik özelliklerin hiç bir etkisi yok diyemeyiz elbette. Ancak çalışmak başarı için gerekli olan en büyük etmendir.

Genetik özellikleri çok iyi olan bir dövüş sporcusunu ele alalım. Kişinin anne ve babasından gelme mükemmel bir genetik özelliği olsun. Bu kişi haftada bir gün antrenman yapıyor olsun. Onun rakibinin de genetik özellikleri onun kadar iyi olmasın. Ancak bu kişi haftada beş gün antrenman yapıyor olsun. İlk başlarda genetik özellikleri iyi olan sporcu üstün olacaktır. Ancak yıllar geçtikçe diğer sporcu genetik özellikleri iyi olan sporcuyu ezer.  

344
86
30
28
26
26
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.