Kırkından sonra azanı teneşir paklar atasözünün anlamı

Kırkından sonra azanı teneşir paklar atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere Kırkından sonra azanı teneşir paklar anlamı nedir , Kırkından sonra azanı teneşir paklar ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Kırkından sonra azanı teneşir paklar anlamı şu şekilde :

Yaşlandıktan sonra yaşına uymayan davranışlarda bulunan, ahlâksız bir yola sapan, kötü işlere bulaşan insanları doğru yola getirmek çok zordur. Bu gibi kimselerin sonu da iyi değildir.

Çocukluğunda ve gençliğinde taşkınlık yapan ve çizgi ötesine atlayan kimseler, yaşları ilerledikçe ve hayat deneyimleri arttıkça akıllanır ve normal ve olumlu bir çizgide yürüyebilirler. Yaşlanınca ahlakları bozulanlar ise, doğru yola getirilemezler; ölünceye kadar o yolda ilerlerler.

Teneşir kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Teneşir kelimesi Farsça kökenlidir. Teneşir kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir: Üzerinde ölü yıkanan ayaklı tahta, salacak, teneşir tahtası

Etiketler :
6
1
2
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.