Kireç taşı en çok inşaat sanayinde kullanılır

Kireç taşı en çok inşaat sanayinde kullanılır
Kireç taşı en çok inşaat sanayinde kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kireç taşı çok sayıda kullanıma sahiptir: bir yapı malzemesi olarak, betonun temel bir bileşeni (Portland çimentosu), yolların yapımında katkı maddesi, diş macunu veya boyalar gibi ürünlerde beyaz pigment veya dolgu maddesi, kireç üretimi için kimyasal bir ham madde olarak , toprak düzenleyici olarak ve kaya bahçelerine popüler bir dekoratif katkı olarak kullanılmaktadır.

Kireç taşının en çok kullanıldığı alan inşaat sektörüdür. Kireç taşları, inşaatlarda harç yapımı ya da yol gibi çeşitli yerlerde dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kullanım yerine göre seçim yapılırken, kireç taşının sertlik ve aşınmaya karşı mukavemet derecelerine dikkat edilmelidir. İnce taneli ve kırılmış kireç taşları, inşaatlarda beton harcına katılarak kullanılmaktadır. Er-ga madencilik olarak, kireç taşını istenilen özelliklere göre işliyor ve tüm parçalarını kullanıyoruz. Kireç taşları, inşaat alanlarından sonra en çok çimento yapımında hammadde olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de üretilen kireç taş miktarının yaklaşık 4/1 oranı çimento üretimi için kullanılmaktadır.

22
4
2
5
4
6
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.