Kimyasal bağ kavramını, iyonik ve kovalent bağların nasıl oluştuğu
Soygazlar kararlı yapıdaki elementlerdir. Doğada bulunan diğer tüm elementler (metal, ametal ve yarı metaller) soygaza benzemek yani kararlı hale geçmek isterler. Metaller elektron vererek, ametaller ise elektron alarak kararlı yapıya geçerler.
Atomların kararlı bir yapıya ulaşmak amacıyla birbirleri ile yaptıkları elektron alışverişleri veya ortaklaşmasına "kimyasal bağ" adı verilir. Kimyasal bağ sonucu atomlar, soygaza benzerler.
Atom ve molekülleri bir arada tutan kuvvete Kimyasal Bağ denir. İki tür kimyasal bağ vardır. İyonik Bağ ve Kovalent Bağ.
İyonik bağ, bir metal ile bir ametal arasında elektron alışverişiyle oluşan kimyasal bağdır. İyonik bağ, elektron alışverişe dayalı kimyasal bağ türüdür. Bu olay sonucunda bir atom elektronunu verirken, bağdaki ikinci atom bu elektronu alır. Metal ve ametaller arasında görülür.
Kovalent bağ ise, iki ametal arasında elektronların ortaklaşa kullanımıyla oluşan kimyasal bağdır. Kovalent bağ, elektron ortaklaşmasına dayalı kimyasal bağ türüdür. Bu olay sonucunda bağ yapan iki atom, elektronlarını ortak bir şekilde kullanırlar. Ametaller arasında yapılan bağlarda görülür.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.