Kehf Suresi 107-110. ayetlerinde verilen mesajlar nelerdir

Kehf Suresi 107-110. ayetlerinde verilen mesajlar nelerdir
Kehf Suresi 107-110. Ayetlerde verilmek istenen mesajları siz değerli okurlarımız için detaylı olarak bir araya getirdik. Kehf Suresi 107. ayet, 108. ayet, 109. ayet ve 110. ayetin verdiği mesajlar…

Kehf Suresi 107-110. Ayetlerde verilen mesajlar, iman eden insanların akıbetleri ve gidecekleri Firdevs cennetlerinin güzelliklerinden bahsetmektedir. İnanmayanlara karşı inanan insanların nasıl bir sonla karşılaşacaklarına dair önemli bilgilerin verildiği ayetleri incelediğimizde, Allah’a (c.c) gerçek manada iman edenlerin gerçekten büyük bir kurtuluşa ereceklerini ve mükâfatların en güzel olun Firdevs cennetleri ile buluşacağını görebiliyoruz. Bunun haricinde devam eden ayetlerde, Allah’ın kudreti ve büyüklüğüne vurgu yapan mesajlarla karşılaşıyor, son ayetinde ise Peygamber efendimizin (s.a.v) de bir insan olduğunu ve ibadete layık olan tek kişinin Allah (c.c) olduğu mesajı görülmektedir.

Kehf Suresi 107-110. Ayetlerde verilen mesajlar hakkında bilgi vermeden önce ayetlere göz atalım.

“İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlara gelince, onlar için de konak olarak firdevs cennetleri vardır.” (Kehf-107)

“Orada ebedî kalacaklardır. Oradan hiç ayrılmak istemezler” (Kehf-108)

De ki: "Rabbimin sözleri için denizler mürekkep olsa ve bir o kadar mürekkep ilâve etseydik dahi rabbimin sözleri bitmeden önce mutlaka deniz tükenirdi." (Kehf-109)

De ki: "Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım. Şu var ki bana, ilâhınızın, sadece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim rabbine kavuşmayı bekliyorsa dünya ve âhirete yararlı iş yapsın ve rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın." (Kehf-110)

Kehf Suresi 107-110. Ayetlerde verilen mesajlar, aslında bir bütündür ve günümüz için de güzel örneklerle doludur. Özellikle son ayetlerine bugün daha fazla muhtacız. Din kisvesi altında insanları kandıran, kendi “ruhani güçleri” olduğunu söyleyerek insanları istismar edenlere karşı kullanılacak en büyük kalkan niteliğinde olan bu ayetlerin bilincinde olanlar, kesinlikle kendini diğer insanlardan farklı görenlerin hangi amaçlar doğrultusunda bunları yaptıklarını çok iyi bilirler ve böylelikle hiç kimsenin kimseye fkıyamet gününde fayda sağlamayacağını bilirler. Nitekim günümüzde “İslam kisvesi” altında insanları kandırarak sırat köprüsünde kendilerini geçireceklerini vaat edenler fazlasıyla görülmektedir ve insanlar bilinçsizce bu tip insanlara aldanabilmektedir. Oysa Allah (c.c) Hz. Muhammed’e (s.a.v) bile onlara deki “ben de sizin gibi bir insanım” yani insanlık olarak sizden bir farkım yoktur demesini emretmiştir. Bu halde nasıl olur da Peygamberde olmayan özellikler sıradan birinde olabilir?

2
201
3
0
1
1
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.