Katılım hakkı ve düşünce özgürlüğünü nasıl kullanıyorsunuz

Katılım hakkı ve düşünce özgürlüğünü nasıl kullanıyorsunuz
Günlük yaşamınızda katılım hakkı ve düşünce özgürlüğünü nasıl kullanıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her insanın belirli hak ve özgürlükleri vardır. Haklarımızı bilerek her birini kullanmalıyız. Kimseye de hakkımızı yedirmeden olması gerektiği gibi kendimizi savunmalıyız.

Katılım hakkı, çocuklarımıza verilmiş bir haktır. Bu hakkın önemi, 0-18 yaş arasındaki çocukların görüş ve düşüncelerini bir baskı altında kalmadan dile getirmeleridir. Evrensel Çocuk Hakları Bildirgesi'nde yayınlanmış bir haktır.

Düşünce özgürlüğü, genel hatlarıyla, kişinin herhangi bir konu hakkında edindiği bilgiler ışığında, fikirlerini bir baskı altında kalmadan ve düşüncelerine engel olunmadan özgürce açıklayıp, dile getirebilme hakkıdır. Bu hak, insanlar için oldukça önemlidir. Kendimizi ve savunduğumuz konuyu, dilediğimiz gibi ifade edebilmek açısından çok önemlidir.

4239
2911
833
764
647
601
7856
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.