Katıhal fiziğinin günlük yaşamdaki uygulamaları

Katıhal fiziğinin günlük yaşamdaki uygulamaları
Katıhal fiziğinin günlük yaşamdaki uygulamaları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde teknoloji denildiğinde aklımıza gelen bilgisayar, telefon ve elektronik ile ilgili araç-gereçlerin tamamı katıhâl fiziği alanında yapılan çalışmalar neticesinde geliştirilmiştir. Katı maddelerin mekanik, elektriksel, manyetik ve optik yasalarını inceleyen katıhâl fiziğinin yarı iletkenlere uygulanmasıyla elektronik alanında günümüze uzanan gelişmeler yaşanmıştır. Katıhâl fiziği alt dalındaki bilgileri kullanan mesleklere; bilgisayar, telefon gibi teknolojik araçları geliştiren elektronik mühendisliğini örnek olarak verebiliriz.

Katıhal fiziği birçok farklı kullanım alanına sahiptir. Bu durum günlük yaşamda kullanılan elektronik cihazlar ile beraber, aynı zamanda yapılacak olan deneysel çalışmalar konusunda da ön plana çıkar.

  • Kristaller
  • Optik
  • Mekanik
  • Bilgisayarlar
  • Sağlık sistemi
  • Farklı elektronik yapılar
  • Manyetizm

Bu şekilde daha birçok farklı kullanım alanı ile beraber, düzenli olarak inceleme ve çalışmalar gerçekleşmektedir. Bu çalışmaların temel amacının altında, fiziğin katı halinin nasıl ve ne şekilde daha etkin kullanılacak olması gelir. Böylece deneysel açıdan maddenin katı hali üzerinden yapılan çalışmalar, teknolojik açıdan maddenin nerelerde kullanılabileceği üzerine bir ayrı imkanı sağlamaktadır. Günümüzde hala bu çalışmalar farklı sektörler ve alanlar üzerinde etkin biçimde devam etmektedir.

288
38
39
29
30
131
357
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.