Kalem suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Kalem suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Kalem suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Kalem suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Kalem suresi kaç sayfadan oluşur, Kalem suresi toplam kaç sayfa, Arapça 563 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Kalem suresi 563. sayfadan başlar ve 565. sayfada biter, 29. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 52 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elKalem”kelimesinden almıştır. “Nûn” sûresi diye de anılır.

Sûrede başlıca, Hz.Muhammed’in peygamberliğinin ispatı ve mü’minler ile kâfirlerin akıbetlerikonu edilmiştir. Mushaftaki sıralamada altmış sekizinci, iniş sırasına göre ikinci sûredir. Alak sûresinden sonra, Müzzemmil sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 17. âyetten 50. âyete kadar olan kısmının Medine’de indiği yönünde bir rivayet bulunmakla beraber (bk. Şevkânî, V, 307) âyetlerin üslûp ve içeriğinden bunların da Mekke’de indiği anlaşılmaktadır.

Kalem suresinin konusu

Muhammed aleyhisselâmın Allah tarafından gönderilmiş gerçek bir elçi olduğu, yüksek şahsiyeti ve Mekkeli müşriklerin onun getirdiği mesaj konusunda yaymaya çalıştıkları tereddütler, müşriklerdeki şahsiyet bozuklukları, nimete karşı nankörlüğün sonucunu açıklamak amacıyla anlatılan “bahçe sahipleri kıssası”, âhiretin sıkıntılı ve dehşetli halleri, Allah’ın müminler için hazırlamış olduğu ödüller ve kâfirlere vereceği cezalar, sûrenin başlıca konularıdır. Ayrıca Hz. Peygamber’e metânetli olması, Yûnus peygamberin yaptığı gibi sabırsızlık göstermemesi tavsiye edilmektedir.

Arapça 563 nasıl yazılır : ٥٦٣

Kalem Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Kalem Suresini okursa, Allah’u Teala, ahlaklarını güzel yaptığı kişilerin sevabını ona verir."(Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/519)

Rivayet edildi ki:

  • Zalimin zülmünü, fesat edenlerin fesadını önlemek ve kötülüklerinden korunmak için okunur.
  • Şerden korunmak ve her murada nail olmak için 10 defa okunmalıdır.
  • Zihin açıklığı için ilk 5 ayeti okunur.
  • Vücutta oluşan yara ve çıbanlara karşı aşağıdaki ayetler 7 kere okunmalıdır. Kalem suresinin 16-19. ayetleri 1 kere okunmalı, 20. ayeti de 7 kere tekrarlanmalıdır.
  • Alimler nazar değmelerine karşı Kalem suresinin 51-52. ayetlerini okumuşlar ve okunmasını tavsiye etmişlerdir.Nazar değen kimseye 7 kere okunursa, Allah’u Teala’nın izniyle şifaya kavuşur. Eğer hastanıon durumu kötü ise, 10, 40 veya 100 defa okunup hastaya üflenir veya suya okunarak içirilir ve hastanın vücuduna sürülürse, hasta şifa bulur.
  • Hasetçilerin kıskançlıklarından korunmak ve aç gözlü insanların kötü bakışlarından zarar görmemek için bir kağıt üzerine besmele yazdıktan sonra Kalem suresinin 51-52. ayetlerini 25 defa yazıp üzerinde taşımalıdır.

150
0
151
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.