Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kimse harap ev gibidir

Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kimse harap ev gibidir
Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kimse harap ev gibidir. Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 18. Yukarıdaki hadiste Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ne anlatmak istiyor konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kimse harap ev gibidir. Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 18. Yukarıdaki hadiste Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ne anlatmak istiyor? Düşüncelerinizi arkadaşlarınıza açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Her mü’minin Kur’an hâfızı olması mümkün değilse de, ondan imkânı nisbetinde bir miktarı ezberlemesi gerekir.
2. Kur’an kalbin süsü, ziyneti, sahih itikadın ve doğru düşüncenin temelidir.
3. Kalbinde Kur’an’dan hiçbir şey bulunmayan kimse, süsten, ziynetten, bakım ve onarımdan mahrum harap bir eve benzer ki, değeri ve kıymeti yoktur.

Bu hadiste Peygamber Efendimiz (s.a.v.), insanların kalplerinde Kur'an'ın bir şey bulundurmasının önemine vurgu yaparak, kalbinde Kur'an olmayan kişinin manevi açıdan eksik ve yıkık bir durumda olduğunu ifade etmektedir. Kur'an'ın insanların hayatlarında rehberlik eden bir kaynak olması gerektiğini ve onunla içsel bir bağ kurmanın önemli olduğunu anlatmaktadır.

2
11
212
10
9
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.