İyonik bileşikler yanar mı

İyonik bileşikler yanar mı
İyonik bileşikler yanar mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İyonik bileşikler yanmazlar. Çünkü hepsinde C – C bağı yoktur yapıları kristalizedir ve bu nedenle yanmazlar. Çabuk erirler ama yanmazlar. Anyonlar ve katyonlar arasında kristal yapı oluşturmak üzere elektriksel çekim kuvveti ile birbirlerini çekerler. Bu etkileşimden oluşan bileşiklere iyonik bileşik adı verilir.

İyonik birleşikler kristal yapıda olduğu için yanmazlar ama erirler. İyonik bağlı bileşiklerin erimiş hâllerinde ve çözeltilerinde, molekül formülünden söz edilemez; çünkü iyonlar serbest hâle geçmişlerdir. Katı hâlde zaten molekül yoktur; formül±birim vardır.

Molekül, kovalent bağlı bileşiklerin yapıtaşıdır. İyonik bağlı bileşiklerin yapı taşına molekül denmez; formül±birim denir.

2
1
1
1
5
12
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.