İşrak ile duha aynı namaz mı

İşrak ile duha aynı namaz mı
Siz de İşrak ve Duha namazlarını karıştırıyor musunuz, İkisi ayrı ayrı namazlar mı yoksa aynı namaz mı, Ne dersiniz, Bu mesele öteden beri hep karıştırılır. Oysa bu namazlar aynı değil. Çünkü kılınış zamanları farklı.

Şöyle ki;
İşrak namazı, güneşin doğuşundan yaklaşık kırk beş dakika sonra kılınan nafile namazın adıdır.

Duha (diğer adı kuşluk) namazı ise kuşluk vaktinden başlayıp güneşin tepe noktasına gelmesine kadar kılınan namazdır.

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) kuşluk vaktinde en az iki rekât namaz kılmayı tavsiye ediyor, bu namaza devam edenin deniz köpüğü kadar da olsa günahlarının affedileceğini müjdeliyor. (Tirmizî, Vitir, 474)

Duha namazı nasıl kılmalı

Öncelikle şunu söyleyebiliriz: İdeal bir mü’min sabah namazını kıldıktan sonra uyumaz, hele imtihanların sağanak halde yağdığı şu günlerde güneş doğuncaya kadar bu vakti başta Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dualarla geçirir.

Güneş doğduktan yaklaşık kırk beş dakika sonra işrak namazı niyetiyle iki rekat namaz kılınabilir. Yaklaşık bir buçuk, iki saat sonra da duha (kuşluk) namazı eda edilebilir.

138
6
47
39
1
38
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum