İslam’ın aileye verdiği önemi

İslam’ın aileye verdiği önemi
İslam’ın aileye verdiği önemi belirterek bu konuda sizlere kısaca bilgiler vereceğiz.

Dinimize göre aile kişinin gerçek huzuru bulabileceği bir yaşam alanı olarak gösterilirken neslimizin devamı ve İslamiyetin yayılması içinde büyük önem arzeder. Ayrıca aile kavramı insanların yanlışlara sapmasını engellerken huzuru onun ayaklarına kadar getirmektedir. Dinimiz İslam ailenin kadın ve erkeklerin günahlardan sakınmasını ve onların hayata bağlanmasını sağlayacağını aşağıdaki ayetle en güzel şekilde açıklamıştır. Aile ile ilgili önemli bir ayetten alıntı yapalım.

“İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda sevgi ve rahmet var etmesi Allah’ın varlığının belgelerindendir Bunda düşünen insanlar için dersler vardır”

Aile kadın, erkek ve çocuklardan oluşan sosyal bir birimdir. İslam ailenin oluşması için karşı cinsten iki kişinin nikahlanmak suretiyle bir araya gelmesini şart koşmuştur. Ayrıca İslamiyet karşı cinsten iki kişinin nikahsız olarak münasebet kurmasını haram kılmıştır.

1062
161
701
101
380
100
351
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.