İslam dininin doğru anlaşılmasında Kur’an-ı Kerim’in önemi

İslam dininin doğru anlaşılmasında Kur’an-ı Kerim’in önemi
İslam dininin doğru anlaşılmasında Kur’an-ı Kerim’in önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dininin doğru anlaşılmasında Kuran, çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü Kuran, Allah’ın kelamıdır ve İslam’ın ana kaynağıdır. İslam'da bir meseleye bakılacağı zaman öncelikle Kuran’a bakılır eğer Kuranda yoksa diğer kaynaklara bakılır.

Kur'an-ı Kerim yüce Allah (c.c) tarafından Hz.Muhammed (s.a.v) 'e gönderilmiş olan kutsal bir kitaptır. İslam Peygamberi Hz.Muhammed'e gönderilen bu kitap Cebrail (a.s) aracılığı ile Allah (c.c) tarafından kısım kısım gönderilmiştir. İslam dini açısından birincil kaynak Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim'in içeriği Allah'ın sözleridir. Allah Kur'an-ı Kerim ile bizlere emir ve yasaklarını açık bir şekilde ifade etmiştir. Bundan dolayı Kur'an-ı Kerim İslam dininin doğru anlaşılması açısından en önemli kaynaktır.

260
136
127
43
6
6
285
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.