İslam dininde yardımlaşmayla ilgili hangi ibadetleri biliyorsunuz

İslam dininde yardımlaşmayla ilgili hangi ibadetleri biliyorsunuz
İslam dininde yardımlaşmayla ilgili hangi ibadetleri biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgile vereceğiz.

İslam dininde yardımlaşmayla ilgili zekat, fitre, kurban, sadaka başlıca ibadetlerdendir fakat bunun dışında insanların Allah rızasını gözeterek yardımlaşmayla ilgili yaptığı her fiil ibadet hükmündedir. Allah bunlardan bazılarını farz ibadet olarak kılarken bazılarını vacip bazılarını da sünnet olarak kılmıştır. Bunların dışında olan akılla gelebilecek her ibadet Allah’ın hoşuna giden yapılmasını istediği ibadetlerdir.

Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, Müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etken olacaktır. Bir aç ile bir tokun aynı safta sevgi ve kardeşlik duyguları ile yanyana bulunabileceklerini düşünmek biraz zordur. Yardımlaşma, zenginlerle fakirler arasındaki uçurumu kapatacağı gibi, aralarında bir sevgi ve saygı bağının kurulmasına da sebep olur.

282
21
20
35
34
15
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.