İslam âlimleri ile Batılı din bilimcilerinin din tanımlarında bulunan temel farklılıklar nelerdir

İslam âlimleri ile Batılı din bilimcilerinin din tanımlarında bulunan temel farklılıklar nelerdir
İslam âlimleri ile Batılı din bilimcilerinin din tanımlarında bulunan temel farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam alimleri ile Batılı din bilimcilerinin din tanımlarında bulunan temel farklılıklar aşağıdaki gibi olacaktır;

  • İslam alimleri, İslam dininin temel ibadet anlayışının çözümlenmesi, incelenmesi ve araştırılması gibi çeşitli konular ile ilgilenir. Batılı din bilimcileri ise diğer dinler ile olan arasındaki ilişkiye bakar ve onu temel alır. İbadetleri pek incelemezler.
  • İslam alimleri yalnızca İslam dinini inceler. Yani diğer dinle alakalı olarak yorum yapmazlar. Batılı din bilimcileri ise evrensel olan, insanlar tarafından kabul gören tüm dinleri inceler ve araştırır.
  • İslam alimleri, İslam dinini incelerken nesnel bir dil kullanırlar. Dinin kuralları, kaideleri kesindir. Değiştirilemez. Batılı din adamları ise dinleri incelerken felsefi bir bakış açısıyla ele alır.
  • Dinin ortaya çıkış sebepleri farklıdır. İslam alimleri dinin Allah’ın gönderdiği kutsal bir olgu olduğunu söylerken Batılı din bilimcileri, dinin ihtiyaçtan doğan bir şey olduğunu savunurlar.
  • İslam alimleri dinin Allah tarafından yollanmış olduğunu düşünürken Batılı din bilimcileri insan kaynaklı olduğunu düşünmektedir.  

342
49
305
54
55
54
49
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.