Isıca yalıtılmış ve havası boşaltılmış bir ortama birbirine temas etmeyecek şekilde, sıcaklıkları farklı iki cisim konulursa bu

Isıca yalıtılmış ve havası boşaltılmış bir ortama birbirine temas etmeyecek şekilde, sıcaklıkları farklı iki cisim konulursa bu
Isıca yalıtılmış ve havası boşaltılmış bir ortama birbirine temas etmeyecek şekilde, sıcaklıkları farklı iki cisim konulursa bu iki cisim ısıl dengeye gelir mi, tartışınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Isıca yalıtılmış ve havası boşaltılmış bir ortama birbirine temas etmeyecek şekilde, sıcaklıkları farklı iki cisim konulursa bu iki cisim ısıl dengeye gelir mi? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Evet, ısıl denge sonunda sıcaklıkları farklı iki cisim, birbirine temas ettiğinde sıcaklık farkı azalır ve nihayetinde ısıl dengeye gelirler. Isı, sıcak bir cisimden soğuk bir cisme doğru hareket eder. Dolayısıyla, sıcak cisim soğuk cisme ısı transferi yaparak sıcaklık farkını azaltır. Bu süreç, her iki cismin sıcaklıklarının birbirine yaklaşmasına ve sonunda ısıl dengeye ulaşmasına neden olur. Isıl dengeye gelme süreci, ısı transferi durana kadar devam eder ve sonunda iki cisim arasında sıcaklık farkı kalmaz.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.