İş Ve Meslek Danışmanlığı Sınavları Ve Atamaları Ne Zaman Olacak?

İş Ve Meslek Danışmanlığı Sınavları Ve Atamaları Ne Zaman Olacak?
İş Ve Meslek Danışmanlığı Sınavları Ve Atamaları Ne Zaman Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Samanyoluhaber'in sorularını cevapladı

İş ve Meslek Danışmanları kurslarını tamamladılar. Onların sınavları ve atamaları ne zaman olacak?

Kursiyerlemiz kurslarını tamamladılar. Şimdi sınava girecekler ve 2 bin kişiyi iş ve meslek danışmanı olarak 81 ilde başlatmış olacağız.

Sınav tarihleri belli mi?

Ocak ayının sonunda sınav bitmiş olup, göreve başlayacaklar. Bunlar iş ile işçiyi buluşturacak. Türkiye'de işsizleri bunlara zimmetleyeceğiz. Türkiye'de şu anda 2 milyon 400 bin işsiz var. Ama diğer taraftan da işçi arayan müteşebbisimiz var. 2 milyon 400 bin işçinin, 2 bin tane daha iş ve meslek danışmanı alacağız daha sonra, toplamda 4 bin iş ve meslek danışmanına zimmetleyeceğiz. Her danışman mesela 500 işsizden sorumlu olacak. Onu tanıyacak bu işçi hangi işi iyi yapar veya bu işe hangi işçi uygundur diye spesifik olarak birebir işsizlerimizi takip edecek ilgilenecek bir düzeni kuruyoruz.
 

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.