İnsanlarla geçinme sanatı üzerine kısa bir yazı

İnsanlarla geçinme sanatı üzerine kısa bir yazı
Okuduğunuz metinde geçen aşağıdaki paragraftan hareketle insanlarla geçinme sanatı üzerine kısa bir yazı yazınız

Yanlışlıkla çarpıp elindeki dosyaları düşürmesine sebep olduğumuz öfkeli biri, “Kör müsün kardeşim?..” dediğinde biz, “Affedersiniz, dalgınlığıma gelmiş, yardım edebilirim...” dersek ortaya çıkan tablo çok farklı olacaktır. Uzlaşmacı bir tutum sahibi olmak kadar güzel konuşmasını bilmek de insanlarla geçinmekte önemli bir husustur.

Paragraftan hareketle insanlarla geçinme sanatı üzerine kısa bir yazı örneği,

İnsanlarla geçinmek bir sanattır. Her ne kadar sosyal varlıklar olsak da, iletişim kurmak en kolay işmiş gibi görünse de çoğu zaman başkalarıyla iletişim kurarken, insanlarla geçinmeye çalışırken zorlanırız.

Bunun birçok farklı sebebi ve kaynağı var elbette. Öncelikle her insan birbirinden farklıdır. Farklı düşünür, olaylar karşısında değişik hisler besler, farklı tatlardan hoşlanır, farklı renkleri severiz. Bu da belli konularda ortaklık kurmaktan alıkoyar biz insanları. Halbuki geçinmek demek her konuda hemfikir olmak, aynı düşünüp aynı şeyi hissetmek demek değildir.

Geçinmek demek farklılıkları kabullenip, başkalarının fikirlerine karşı hoşgörülü olmak ve kendimiz gibi düşünmeyenlere kaba bir ön yargıyla yaklaşmamaktır.

Bunu yapabilmek de hayli zordur, çünkü çoğu zaman bildiğimiz şeylerin en doğru, yaptıklarımızın en iyi olduğunu düşünür ve buna inanırız. Bu da bizi objektif olmaktan, duyarlı olmaktan ve hoşgörü, saygı, sevgi beslemekten kimi zaman alıkoyar. Sonucunda da bozuk, dengesiz, sıkışık ilişkiler doğar, insanlar arasındaki samimiyetsizlik büyür gider.

Bunun aksini yapabilen, yani karşısındakinin fikirlerini önemseyerek kibirle bakmayan, ufak şeyleri sorun etmeyip sakin kalabilen, anlayışlı ve sağduyulu olabilen insan da zoru başarmış, yani insanlarla geçinebilme sanatını icra etmiş demektir.

342
419
9
27
3
1
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.