İnsan ilişkilerinin gelişmesinde sevgi ve saygının önemi

İnsan ilişkilerinin gelişmesinde sevgi ve saygının önemi
İnsan ilişkilerinden en çok değer verilmesi gereken konuların başında saygı ve sevgi kavramları baş göstermektedir. Peki, insanların birbirleri ile olan ilişkilerinde saygının ve sevginin önemi nedir?

Sevgi ve saygı insanları birbirlerine yakınlaştıran olguların başında gelir. Kaliteli bir toplum oluşturmak için bireylerin birbirlerini sevmesi değil saygı duyması gerekir. Günümüzde sosyal yaşama ve çevreye bakıldığında çok nadiren birbirine saygılı davranan insanların olduğunu görüyoruz.

İnsani ilişkilerde sevgi ve saygının önemi nedir?

  • İnsani ilişkilerin iyi, güzel ve hoş olabilmesi için sevgi ve saygı oldukça önemlidir.
  • İnsani ilişkilerin gelişmesi için sevgi ve saygı önemli kavramlardır.
  • İnsanın büyüğünü ve küçüğünü bilmesi sevgi ve saygının önemini bilmekle mümkün olabilir.
  • İnsani ilişkilerde sevgi ve saygı olmadan güven, dürüstlük, adalet gibi kavramlardan da bahsedilemez.
  • İnsani ilişkilerin artması için saygı ve sevgi çok önem arz eder.

Sevgi ve Saygının Gerekliliği

Çevredeki kişilere saygı göstermeyen hatta anne babasını bile saymayan genç bir nesil var. Bu durum aslında insanların çıkar çatışmalarının bir eseri. Sevmek saygı duymak dururken, insanlarda kin ve nefret duygusu daha baskın bir halde gözler önüne seriliyor. Birbirlerinden maddi veya manevi bir çıkar sağlayacaklarını düşünen insanlar birbirlerini seviyor ve saygı duyuyor gibi görünmesine rağmen bir süre sonra bu sevgi dolu ortamın yok olduğu görülüyor. Çıkarsız sevginin olmadığı toplumlar kısa sürede yok olmaya mahkumdurlar. İnsanların birbirlerine çok nadir iyilik yaptığı görülüyor. Hastalık, kaza ve farklı durumlar yaşandığında bile kimse oralı olmuyor, geçmiş olsun demiyor.

Aile İçinde Huzur

Sevgi ve saygı aileler içinde yok oldukça toplum içinde de bir sevgisizlik ve saygısızlık ortamı oluşuyor. Güven duygusu ortadan kayboluyor ve huzursuz ortamlarda yaşanmak zorunda kalınıyor. Anne babaya aile büyüklerine sevgi ve saygı göstermeyen kişiler, çalıştığı iş, okuduğu okul ve kısaca girdiği hiçbir toplumda sevgi ve saygılı bir üslup kullanamıyor. Bu durum sonunda da gerçek dostluk ve arkadaşlık bağları oluşmuyor. İlişkiler yüzeysel kalıyor ve bir süre sonra bitiyor.

Çıkar İlişkileri

Saygı ve sevginin olmadığı ortamlarda yalnızca vakit geçirmek için iletişim kuruluyor. Kurulan iletişimin konusu ne olursa olsun en sonunda para konusuna bağlanılarak bitiriliyor. İnsanlar karakterlerini düzenleyip iyi ve güzele yönlendirdiklerinde kendiliğinden oluşacak olan sevgi ve saygı duygusuna hiç özen gösterilmiyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

53
75
67
36
30
16
231
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.