İlköğretim haftası nedir

İlköğretim haftası nedir
İlköğretim haftası nedir ve neden kutlanır, İlköğretim haftasının önemi neden kutlandığı ile ilgili olarak kısaca bilginin verildiği yazımız.

222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 51. maddesi ile her yılın eylül ayının 2. haftası “İlköğretim Haftası, olarak kabul edilmiştir. İl, ilçe, bucak ve köylerde milli eğitim yetkilileri, eğitim ve öğretimin fert ve millet için taşıdığı büyük önemi belirtecek şekilde programlar hazırlar ve uygularlar.

İlköğretim Haftası’nın canlı ve hareketli geçmesini sağlamak için; konuşma, şiir, resim, broşür, afiş, gösteri, film, sergi temsil, halk oyunları, rontlar ziyaret ve benzeri yollardan faydalanılır.

Çocuklarımızın sosyal, beden, zihin ve dil gelişmelerinin sağlanmasında ve ilköğretime hazırlanmasında okul öncesi eğitimi, eğitim sistemimizin ilk basamağıdır.

ilköğretim çağı, çocuğun altı yaşını bitirdiği eylül ayında başlar. Onbeş yaşını bitirdiği öğretim yılının sonuna kadar devam eder. Yurdumuzun birçok yerinde sekiz yıllık ilköğretim okulları açılmıştır. Bu okullar, I. kademe ilkokul, II. kademe ortaokul eğitim ve öğretim programları uygulayarak öğrencileri orta öğretime hazırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

22
16
61
28
47
23
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.