İlköğretim haftası anlam ve önemi

İlköğretim haftası anlam ve önemi
İlköğretim Haftasının anlam ve önemini anlatan ilköğretim haftasının neden bu kadar önemli olduğunu kavramanızı sağlayacak yazımızın yer aldığı sayfa.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm ilköğretim okullarının açıldığı hafta “İlköğretim Haftası” olarak kutlanmakta ve çeşitli etkinlikler ile ilköğretim öğrencilerine ilköğretim ile ilgili olarak genel bilgiler ve eğitimin özellikle ilköğretimin öneminin aşılanması amaçlanmaktadır.

Dünya üzerinde gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkeler ve gelişmemiş geri kalmöış ülkelerin eğitim sistemleri incelendiğinde ilköğretim ve buna bağlı olarak genel eğitim seviyesinin yüksek olduğu ülkelerin refah ve zenginlik açısından ve dünyaya her konuda yön verebilme gücü olarak hep en önde oldukları görülecektir. Bu da eğitimin devamlılığının ve her kuşağın çok sıkı ve iyi bri şekilde eğitiminin gerekli olduğunu basit bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ülkemizde de eğitime önem verilmektedir. Bu sebeple temel ilköğretim kesinlikle parasız olup bu durum anayasal olarak da güvence altındadır. Yani ilköğretim eğitimi alacak bir öğrencinin ailesinin fakir olması ya da çok zengin olması durumu değiştirmemektedir. Olabildiğince fırsat eşitliğinin tüm öğrenciler arasında sağlanabilmeside ilköğretimin hedeflerinden birisidir.

Gazi Mustafa kemal Atatürk cumhuriyeti kurduğunda özellikle eğitim ile ilgili yapmış olduğu inkılapların ne kadar özenli ve gerekli olduğunu sadece son dönemde ülkemizde yaşanan olayları takip ederek dahi anlayabiliriz. İlköğretim sadece okuma yazmayı öğretme değil aynı zamanda kişiye bağımsız bir şekilde düşünme ve düşündükleri doğrultusunda yaşama ve hareket etme yetiside vermektedir.

İlköğretim Haftası Anlam ve Önemi

İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin, zekayı terbiye etmenin yani kültürün temellerinden atıldığı yerdir. Atatürk’ün dediği gibi Türkye Cumhuriyeti’nin temelidir. Çağdaş uygarlık yolunda en büyük engelimiz olan cahilliğin yok edildiği, ortadan kaldırıldığı yer ilköğretim kurumlarıdır. Genç beyinlerin insanlığa hizmeti, vatan ve millet sevgisini, bağımsız ve şerefli, yaşamayı öğrenmeye başladığı yer de ilköğretimdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1355
314
676
80
93
93
745
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.