İlk iletişim araçları olarak nelerden yararlanıldı

İlk iletişim araçları olarak nelerden yararlanıldı
İlk iletişim araçları olarak nelerden yararlanıldı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İlk iletişim araçları olarak nelerden yararlanıldı

Ödev cevabı kısaca : İlk iletişim araçları olarak insanlar, doğal sesler, jestler, mimikler ve beden dili gibi yöntemlerden yararlanmışlardır. Ayrıca, taşlarla işaretler yaparak iletişim kurmak, ateş yakarak mesaj iletmek gibi basit yöntemler de kullanılmıştır. Daha sonra yazı, resim ve sembollerin kullanıldığı çeşitli yazılı diller geliştirilmiştir. Bunlar, iletişim araçlarının evriminin temelini oluşturmuştur.

İletişim araçları, insanların birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları araçlardır. Tarih boyunca farklı iletişim yöntemleri geliştirilmiş ve kullanılmıştır. İşte geçmişten günümüze bazı iletişim araçları:

  • Tamtam (M.Ö. 200.000’li yıllar): İlk insanların haberleşme aracı olarak kullanılan tamtam, vurmalı bir çalgıdır. Bazı Afrika kabilelerinde hala kullanılmaktadır.
  • Mağara Duvarına Çizilen Resimler (Taş Devri): Yazı bulunmadan önce resimler ile iletişim kurulduğu bilinmektedir. Mağara duvarlarına çizilen resimler, avlanma yöntemleri ve hayvanları anlatmak için kullanılmıştır.
  • Dumanla - Ateşle Haberleşme Yöntemi (Taş Devri): Kızılderili kabileleri arasında kullanılan bu yöntemde, yanan ateşin üzerine örtü tutarak duman gönderilmiş ve haber verilmiştir.
  • Posta Güvercinleri (M.Ö. 1200): Güvercinler, mesajları taşımak için kullanılmıştır. Belli bir yere bırakıldıktan sonra geri dönerler.
  • Ulak İle Haberleşme (M.Ö. 3200): İnsanlar, haberleri taşımak için ulakları kullanmıştır. Bu kişiler, hızlı koşucular veya atlılar olabilirler.
  • Mektup (M.Ö. 3200): Yazılı haberleşme için mektuplar kullanılmıştır. Mektuplar, elden ele veya posta yoluyla gönderilirdi.

Bu araçlar, iletişimin tarih boyunca nasıl geliştiğini ve insanların birbirleriyle nasıl haberleştiğini göstermektedir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.