İklim değişikliğinin etkileri nelerdir

İklim değişikliğinin etkileri nelerdir
İklim değişikliğinin etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Küresel sorunlar, her geçen gün daha da büyüyerek insanlığı ve çevreyi tehdit etmektedir. Kuraklık, kıtlık, yokluk, susuzluk, açlık, kirlilik olarak etkilerini gösteren küresel sorunlar, canlı neslinin tükenmesine de neden olmaktadır. İklim değişikliğinin etkileri olarak birçok sorun çevre ve sağlık alanında olumsuz sonuçların ve olayların gerçekleşmesine neden olmaktadır.

İklim değişikliğinin yaşanması sebebiyle, mevsimler değişmektedir, kuraklık ve susuzluk yaşanmaktadır, açlık, kıtlık gibi sorunlar baş göstermektedir, birçok bitki ve hayvan nesli tükenmektedir, hayvanlar telef olmaktadır. Orman yangınları çıkmakta, denizlerin seviyesi yükselmekte, seller ve yangınlar afetler olarak yaşanmaya devam etmektedir. Bütün bunlarla mücadele etmek için küresel sorunların küresel çözümleri adına devletlerin harekete geçmesi gerekir.

Hava sıcaklıklarının artışı, karbondioksit oranının yükselmesi, buzulların erimesi, fırtınaların artması, kuraklık ve çölleşmenin artışı artık herkesin kabulleneceği netlikte iklim değişikliği gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

Bilim adamları özellikle son 100 yılda sanayi devriminin tamamlanması, fosil yakıtlarının artması ve atmosfere salınan karbondioksit başta olmak üzere diğer sera gazların artışı nedeniyle sıcaklıkların artışını buzulların erimesini ve birçok meteorolojik ve hidrolojik anomalileri tespit etmiştir.

0
9
4
4
3
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum