II. Meşrutiyet Dönemi’ndeki hangi uygulamalar, halkın yönetimdeki gücünü daha çok arttırmıştır

II. Meşrutiyet Dönemi’ndeki hangi uygulamalar, halkın yönetimdeki gücünü daha çok arttırmıştır
II. Meşrutiyet Dönemi’ndeki hangi uygulamalar, halkın yönetimdeki gücünü daha çok arttırmıştır, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : II. Meşrutiyet Dönemi’ndeki hangi uygulamalar, halkın yönetimdeki gücünü daha çok arttırmıştır, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : II. Meşrutiyet Dönemi’nde, halkın yönetimdeki gücünü arttıran uygulamalar arasında padişahın kanunları veto hakkının kaldırılması, basında sansürün kaldırılması ve hükümetin meclis üyelerinden güvenoyu alması gibi adımlar bulunmaktadır.

II. Meşrutiyet Dönemi'nde halkın yönetimdeki gücünü arttıran bazı uygulamalar vardı. Meclis-i Mebusan'ın kurulması, anayasanın kabul edilmesi ve basın özgürlüğünün sağlanması gibi adımlar, halkın siyasi katılımını artırmış ve onların yönetimde daha etkin bir rol oynamasını sağlamıştır.

II. Meşrutiyet Dönemi’nde alınan kararlar ve yapılan uygulamalar, halkın yönetimdeki gücünü olumlu yönde arttırmıştır. İşte bu uygulamalardan bazıları:

  • Padişahın kanunları veto hakkı kaldırıldı.
  • Padişahın meclisi kapatma hakkı sınırlandırıldı.
  • Basında sansür kaldırıldı ve bu sayede Padişahın sansür hakkı kısıtlandı.
  • Meclis başkanını artık meclis üyeleri seçmeye başladı.
  • Hükümetin meclis üyelerinden güvenoyu alması şart haline geldi.

Bu uygulamalar ile halkın yönetimdeki gücü daha etkili hale gelmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.