Hz. Salih’in (a.s.) kavmi nerede yaşamıştır

Hz. Salih’in (a.s.) kavmi nerede yaşamıştır
Hz. Salih’in (a.s.) kavmi nerede yaşamıştır, Semûd kavmine mensup insanlar geçimlerini nasıl sağlıyordu, Hz. Salih (a.s.) mucizesi nedir, Hz. Salih (a.s.) mucizesine rağmen Semud kavmindeki insanlar neden deveyi öldürdü

Hz. Salih’in (a.s.) kavmi nerede yaşamıştır

Hz. Salih, Allah’ın kelamı olan Kuran-ı Kerim’de adı geçen peygamberlerden bir tanesidir. Kuran’da adını 9 kere görürüz. Semud Kavmine peygamber olarak gönderilmiştir. Semud Kavmi eski bir Arap kabilesidir. Bugünkü Hicaz ve Suriye arasında kalan ve Vadil Kura ismi ile bilinen topraklarda hayatlarını geçirmişlerdir. Aynı zamanda bu bölge “HİCR” ismi ile de bilinir.

Semûd kavmine mensup insanlar geçimlerini nasıl sağlıyordu,yaşantıları nasıldı

Kur’an-ı Kerim’de adı geçen ve kendilerine uyarıcı olarak Salih (a.s)’ın gönderildiği, Hicaz ile Suriye arasında Vadil-Kura’da yaşamış eski bir Arap kabilesi. Kur’an-ı Kerim’de bu kabilenin ismi yirmi altı yerde geçmekte olup, ayrıca Salih (a.s)’dan bahseden ayetler de onun kavmi olan “O (Allah), yapılan duayı işiticidir” Semud ile ilgilidir.M.Ö 715 tarihli Sargon kitabesinde Semud kavmi, Asuriler’in hakimiyet altına aldıkları, Şarki ve Merkezi Arabistan kavimleri arasında zikredilmektedir. Aristo, Batlamyus ve Plinus, Semud kavmini (Thamudaei) belirten isimden bahsetmişlerdir. Plinus’un Semud kavminin oturduğu yer olarak zikrettiği Domatha ve Hegra’nın, İslami kaynaklarda bu kavmin oturduğu yer olarak kaydedilen Hicr ile aynı yer olduğu kabul edilebilir

Semud kavmindeki, insanlar Hz. Salih'e (a.s.) neden inanmıyorlardı

Semud kavmi, Ad kavminden daha sonra yaşamışlardır. Semud kavmindeki insanlar, birçok nimet içinde yaşamışlardır. Dağları ve taşları oyarak sağlam evler yapmışlardır. Semud kavmi, bolluk ve refah içinde uzun ömürlü yaşamışlardır. Fakat geçen zaman içresinde Allah yolundan uzaklaşarak şirke düşmüşlerdir. Allah'ın elçisi Salih (a.s) onları imana, ibadete ve itaate açıkça davet etmiştir. Salih (a.s) onlara çeşitli mucizeler gösterdi ve nasihatlerde bulundu. Semud kavmi Salih (a.s) inanmayarak kendisini yalanladı. Bu kavim, kendilerine mucize olarak verilen ve dokunmamaları gerektiği söylenilen dişi deveyi öldürdüler. Yaşanan bu durumun ardından Salih (a.s) ve Allah'a inananlar hariç, şiddetli bir gök gürültüsüyle helak olmuşlardır.

Hz. Salih (a.s.) mucizesi nedir

Hz. Salih’in mucizeleri. Salih aleyhisselamın gönderildiği Semud kavminin yaşadığı yerlerde, hamt diye bilinen dikensiz ve meyveleri olmayan ağaçlar vardı. Bir gün Semud kavminin önde gelenleri Salihaleyhisselama gelip, “Sen, gerçekten peygamber isen, bu ağaçlar meyve versin” diyerek, mucize göstermesini istediler.

Hz. Salih (a.s.) mucizesine rağmen Semud kavmindeki insanlar neden deveyi öldürdü

Deve bir gün su içer ve iki gün içmezdi. Ancak kafir kavim suyun hepsinin kendilerine kalması için deveyi öldürmüşlerdir. Semud halkı, bolluk, refah içerisinde yaşamışlardır. Ancak buna rağmen kötülüğe, iffetsizliğe, şirke ve kötü yola düşmüşlerdir. Oldukça fazla kötü yaşantı içerisine giren halka, Allah tarafından Hz. Salih gönderilmiştir. Ancak Hz. Salih'e inanmamışlar ve sonucunda da Hz. Allah tarafından helak edilmişlerdir.

Allah'u teala Semud kavmindeki insanları nasıl cezalandırdı

Salih (a.s) kavmine devenin Allah'tan onlara bir işaret olduğunu, ona dokunmamalarını, serbest bir şekilde dolaşmasına karışmamalarını söylemiş, onlardan bir gün devenin bir gün ise kendilerinin olan su hakkına riayet etmelerini istemişti. (Şuara 26/141-159) 

Deveye dokunmamaları uyarılarına rağmen inanmayanlar deveyi hunharca öldürdüler.

Semud kavmi bir çığlık ile helak olmuştur. Şuara suresi 158. ayette şöyle ifade edilmiştir: "Çünkü kendilerini azap yakalayıverdi. Şüphesiz bunda bir âyet (alınacak bir ders) vardır, ama çokları iman etmiş değillerdir. "

978
835
461
135
138
207
1111
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum