Hukuk nedir

Hukuk nedir
Hukuk nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hukuk (Arapça: حقوق ) ya da tüze birey, toplum ve devletin hareketlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini; yetkili organlar tarafından usulüne uygun olarak çıkarılan, kamu gücüyle desteklenen, muhatabına genel olarak nasıl davranması yahut nasıl davranmaması gerektiğini gösteren ve bunun için ilgili bütün olasılıkları yürürlükte olan normlarla düzenleyen normatif bir bilimdir. Hukuk, birey-toplum-devlet ilişkilerinde ortak iyilik ve ortak menfaati gözetir.

Bir toplumun genel düzenini sağlamak için devlet tarafından konulan ve kamu gücüyle desteklenen kuralların devlet tarafından denetlenir ve maddi yaptırımların uygulanmasına hukuk denir. Toplumun barışını, adaletini, hukuki güvenliğini ve devletle ilişkilerini düzenleyen bir kuraldır. Hukuk kuralları soyut, herkese uygulanmakta, değişken ve süreklidir. Hukuk kuralları tek bir hadiseye değil, aynı türe giren tüm olaylara uygulanmaktadır.

177
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.